Franciscusgroep

Leiden

De Parcival Welpen

Speltaktekens welpen Franciscusgroep LeidenDeze welpengroep draait haar bijeenkomsten in het clubhuis in aan de J.C. de Rijpstraat 21  Leiden,
Wil je naar de welpengroep die zijn opkomsten heeft in de Stevenshof? Klik dan hier

 

De Parcival  Welpen is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. 

Iedere week hebben we op zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur een opkomst. Tijdens de opkomsten doen we ons best om de activiteiten af te wisselen. 

 

We besteden aandacht aan sport en spel, toneel, creatief en koken. Maar ook scouting- en tochttechnieken worden de welpen op speelse manier uitgelegd. Als het weer mee zit gaan we natuurlijk ook naar buiten om verschillende spellen te doen in het park of het bos.

 

Naast deze opkomsten  zullen  we ook een aantal projecten doen, waar we een aantal weken mee bezig zullen zijn. Met deze projecten valt er vaak een insigne te verdienen!

 

En wat zou Scouting zonder kamp zijn? Bij de welpen gaan we daarom wel vier keer per jaar op kamp.

 

  • Een 2-daags weekendkamp
  • Een 3-daags ouder-kind-kamp
  • Een 3-daags voorjaarskamp
  • En natuurlijk ons 7-daags zomerkamp

 

Op deze kampen word altijd met een speciaal thema gewerkt waarin we veel activiteiten en spellen spelen.

 

Onze speltak Welpen richt zich voornamelijk op verhalen uit  het Jungleboek rondom Mowgli en Shanti. De leiders en leidsters nemen namen aan die uit het boek komen. De jeugdleden zijn allen jonge wolven, welpen, en leren door het spel om samen te spelen, de natuur te waarderen. Eigenlijk net zoals Mowgli van Baloe leert hoe te overleven in jungle. De verhalen uit het boek geven hier uitstekende mogelijkheden voor. De meeste verhalen kunnen worden nagespeeld in de vorm van een spel. Andere verhalen zijn iets moeilijker in een spel te gebruiken, maar kunnen bij een kampvuurtje prima naverteld worden.

 

Nieuwsgierig geworden?

Als uw zoon of dochter het leuk lijkt om eens te komen kijken kan dit natuurlijk altijd. De eerste vier keer zijn gratis en besluit uw kind om te blijven, dan kunt u bij ons een inschrijvingsformulier krijgen.

 

Voor vragen of interesse:

Wilco Ester
Jungle naam Hathi

(klik op de naam om een mail te sturen)