Franciscusgroep

Leiden

Leonardushorde

Speltaktekens welpenDeze welpengroep draait haar bijeenkomsten in de Stevenshof,  

Wil je naar de welpengroep die zijn opkomsten heeft aan de J.C. de Rijpstraat 21 Leiden,? Klik dan hier 

 

Wij zijn de Leonardushorde! De Leonardus welpen is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. Iedere week hebben we op zaterdagochtend van half 10 tot half 12 een opkomst. In deze 2 uur doen we leuke spellen zoals trefbal, weerwolven van wakkerdam en levend stratego maar ook themabijeenkomsten en zelfgemaakte ingewikkeldere spellen vinden we erg leuk. Met lekker weer gaan we richting het bos en soms naar het park. 

 

Bij de Leonardushorde begin je als 'kale kikker'. Na een tijdje 'kale kikker' te zijn geweest wordt je ge├»nstalleerd. In het jaar dat je 11 wordt stroom je door naar de volgende groep, de scouts. Ons stafteam, dat bestaat uit   5 vaste stafleden en 2 hulpstafleden, probeert lekker ravotten af te wisselen met het leren van echte scoutingtechnieken.

 

Naast al deze "normale" opkomsten hebben wij ook een aantal kampen verspreid over het hele seizoen. Termen als Zomerkamp en Voorjaarskamp komen vaak voorbij. Ook hebben wij een aantal "grotere" activiteiten zoals de Duinenmars of de Groepsdag. Al deze activiteiten worden gecombineerd met vaardigheden waar de leden insignes mee kunnen verdienen.

 

"Het Jungleboek", dat is geschreven door Rudyard Kipling, vertelt het verhaal van Mowgli, een jongetje dat in zijn eerste 10 levensjaren de jungle spelenderwijs leert kennen via de dieren. De namen van onze stafleden en onze activiteiten zijn hierop gebaseerd. De leden stellen de jonge wolven voor die via dit verhaal samen avonturen beleven.

 

Nieuwsgierig geworden?

 

Als uw zoon/dochter het leuk lijkt om eens te komen kijken kunt u contact opnemen met de Teamleider van deze speltak. De eerste 4 keer zijn gratis en als uw kind besluit om te blijven, dan kunt u via een inschrijvingsformulier lid worden (te krijgen bij de teamleider). Voor overige vragen kunt u ook bij de Teamleider terecht.

  

Voor vragen of interesse?

Mysa
Nova Jaspers
Tel. 06-15588679