Franciscusgroep

Leiden

35813891540 22fbbbdaa3 m

Marnix Boon

 

Ha ik ben Marnix

Ik zit op scouting sinds oktober 2001. Toen werd Ik lid bij de welpen van de Leonardushorde, omdat
ik toen net 6 jaar was geworden en eindelijk op scouting mocht! Ik kende scouting al van mijn broer en die zat al bij de welpen een aantal maanden voor mij.
Vervolgens heb ik 5 fantastische jaren bij de welpen beleefd, waarin ik begon als 3e welp bij nest zwart en eindigde als hulpgids bij nest wit in 2006. Ik heb als welp aan vier zomerkampen deelgenomen tussen 2003 en 2006 met als hoogtepunt het 'Hamer van Thor' zomerkamp in 2003. In 2006 was ik tien jaar en dus oud genoeg om over te vliegen naar de scouts in de binnenstad. Ik begon daar als 2e verkenner bij de beren, werd het jaar erna 1e verkenner bij de tijgers, om op mijn twaalfde APL te worden bij de Panters.
Vanaf toen ben ik ook niet meer weggegaan bij de Panters en bij deze patrouille ben ik daarna nog twee jaar PL geweest tot aan mijn laatste zomerkamp in 2011. In september van 2011 naderde mijn zestiende verjaardag en wist ik dat dit het einde betekende van mijn tijd bij de scouts. Uiteindelijk kan ik zeer tevreden terugkijken op mijn periode bij de scouts. Ik heb er 23 insignes binnen weten te halen, ben twee jaar PL geweest, heb elk jaar wel een kampinsigne weten te behalen, heb het eer erg naar mijn zin gehad en heb twee keer aan de RSW meegedaan met als tragische hoogtepunt de zesde plek in 2009 (hetgeen betekende dat we ons op een haar na niet plaatsten voor de LSW ( Het NK scouting)) en ik heb bij de scouts mijn vijf bestejaren op scouting beleefd! 

In 2011 vloog ik dus over naar de explorers. Hier heb ik drie jaar meegedraaid en ik heb er ook drie fantastische expedities mogen ervaren in achtereenvolgens: Tsjechië, Luxemburg en Zwitserland in 2012, 2013 en 2014. In 2014 begon ik voor de zomer ook al te kijken bij de scouts, omdat ik wist dat mijn jaren als jeugdlid bijna definitief voorbij waren. Dit beviel me zeer zeker en na de zomer ben ik steeds vaker gekomen om te helpen bij kampen en opkomsten en dit resulteerde in april 2015 in een officiële vaste plek in het scoutsstafteam. Ik ben tot op heden nog steeds onderdeel van dit stafteam en heb vele hoogtepunten meegemaakt bij met in het bijzonder natuurlijk de RSW en LSW en ik geniet nog elke week van wat scouting te bieden heeft!