Franciscusgroep

Leiden

Scouting Franciscusgroep Leiden

De Franciscusgroep is een actieve vereniging met ruim 120 leden en leidinggevenden. Wij hebben diverse speltakken om alle leeftijden een plezierige en nuttige vrije- tijdsbesteding te bieden. De vereniging is er voor jongens en meisjes van 7 tot en met 21 jaar en bestaat uit twee welpen groepen, een scoutsgroep, explorers en roverscouts. Diegenen die de vereniging een warm hart toedragen, kunnen hierna nog bij de stam terecht.

 

Ons clubhuis is in Leiden gevestigd aan de J.C. de Rijpstraat 21.

Door de ligging is het clubhuis per fiets ook uitstekend bereikbaar voor leden uit Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten.

In dit clubhuis zitten de Parcival Welpen, de Scouts, de Explorers RSA255, de roverscouts, de Stam en ons bestuur. De Stam maakt ongeveer 6 maal per jaar gebruik van de ruimtes om zijn activiteiten uit te kunnen voeren. 

Onze zuster vereniging de Drumfanfare F.B.L. heeft hier ook zijn onderkomen. 

 

scoutinggroepje

 

Om de vele jonge leden uit de Stevenshof en Voorschoten een goed bereikbaar onderkomen te bieden, hebben we ook een clubhuis in de Stevenshof. Wij maken hiervoor dankbaar gebruik van de ruimte van de IJsvereniging in de Stevenshof. De Leonardus welpenhorde draait hier zijn bijeenkomsten.

  

 


Meer info?

Zie 'Laatste nieuws'